Comfortweken

In het voorjaar, de herfst en in de winter organiseren we zogenaamde comfortweken. Tijdens de comfortreizen organiseren we wat kortere en eenvoudigere wandelingen dan in andere periodes. We gaan deze weken voor comfort! Dat betekent dat we u in de watten leggen met leuke uitstapjes, extra gebeleiding, een boeiend avondprogramma, gezamelijke lunches en gezellige picknicks. Voor iedereen die het om wat voor reden dan ook graag wat rustiger aan doet, maar nog wel een uurtje of twee-drie kan en wil wandelen in de bergen. Samen genieten is het motto! 

U reist eenvoudig en comfortabel naar Clarezia met onze eigen bus. Deze rijdt op de aangegeven data van Arnhem naar Clarezia en terug. Kijk voor meer informatie over de bus hier.

Voorjaar en Herfst 2019:

- ZONDAG 19 MEI - ZATERDAG 25 MEI  NIEUW Alpenbloemen senioren reis
Om de dag maken we korte eenvoudige wandelingen (max. 2 uur) door prachtige Alpenweides. In de avonduren wordt u getrakteerd op een fotopresentatie van de Alpen flora die we overdag gezien hebben, met toelichting van Nelleke v/d Luit en Gre Stelling.

- DONDERDAG 6 JUNI - ZATERDAG 15 JUNI Comfortweek - Zingen
Een prachtige tijd om de bloemen van de Alpen te komen bewonderen. Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding van Gooitske en Jan Jacobi. In de avonduren zorgen Bette en Diederik voor muzikaal vermaak.

- ZONDAG 16 JUNI - DINSDAG 25 JUNI Comfortweek - Kunstgeschiedenis
In de comfortweek hebben we een aangepast wandelprogramma, met om de dag korte en eenvoudige wandelingen. Deze week is Els Voorhoeve van de partij voor de begeleiding van de wandelingen. Het avondprogramma voor deze periode wordt verzorgd door Joyce van der Velden.

Kunstgeschiedenis van Prehistorie tot en met Romaanse kunst.
Na een kleine inleiding over de kunstgeschiedenis werk je zelf aan een uit die periode beeldbepalend kunstwerk. 
Dit kan het boetseren van een prehistorisch Venusbeeld zijn, een Egyptisch blokbeeld of het volgen van de bewegingen te zien zijn aan een Grieks torso. 
Het tekenen van de levenslust van de Etrusken als ook de fresco’s te zien in de catacomben van de Vroeg Christenen tot het volgen van de Romaanse vlechtwerkmotieven. 
Romaanse fresco’s zijn ook te zien in de kerk van Waltensburg en de vlechtwerkmotieven in de kathedraal van Sint Maria Hemelvaart uit Chur. 
Kortom, je gaat zelf actief op ontdekkingsreis en volgt de ontwikkelingsboog die de mensheid door de eeuwen heen heeft doorlopen.
Gebruikte materialen en technieken: boetseren, houtskool, kleurpotloden en werken met zacht pastelkrijt.
Ook iedere beginner, zonder enige creatieve ervaring, kan hieraan meedoen. 


- ZONDAG 15 SEPTEMBER - DINSDAG 24 SEPTEMBER Comfortweek - Culinair
Wilt u alles te weten komen over alpenkaas, chocolade, wijn en water uit Zwitserland? Deze week gaan we, als we niet gaan wandelen, culinaire uitstapjes maken naar lokale bedrijven onder begeleiding van Jolanda Valkenburg. Er is op die dagen dan geen avondprogramma. Wanneer we overdag geen culinair uistapje maken, is er 's avonds een culinair of cultureel programma. Zo komt u alles te weten over Lindt chocolade en natuurlijk mag er ook geproefd worden. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met om de dag een wandeling of uitstapje. Els Voorhoeve biedt hierbij een helpende hand.

- WOENSDAG 25 SEPTEMBER - VRIJDAG 4 OKTOBER Comfortweek - Verhalen
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. In de avonduren zorgen jan en Gemma Alfrink voor vermaak. Jan vertelt verhalen en Gemma verzorgt de muzikale ondersteuning. Een inspirerend duo! In deze week is ook Els Voorhoeve aanwezig voor raad en hulp

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen