Comfortweken

In het voorjaar en de herfst organiseren we zogenaamde comfortweken. Tijdens de comfortreizen organiseren we wat kortere en eenvoudigere wandelingen dan in andere periodes. We gaan deze weken voor comfort! Dat betekent dat we u in de watten leggen met leuke uitstapjes, extra gebeleiding, een boeiend avondprogramma, gezamelijke lunches en gezellige picknicks. Voor iedereen die het om wat voor reden dan ook graag wat rustiger aan doet, maar nog wel een uurtje of twee-drie kan en wil wandelen in de bergen. Samen genieten is het motto! 

U reist eenvoudig en comfortabel naar Clarezia met onze eigen bus. Deze rijdt op de aangegeven data van Arnhem naar Clarezia en terug. Kijk voor meer informatie over de bus hier.

Voorjaar en Herfst 2020:

- ZONDAG 17 MEI - DINSDAG 26 MEI NIEUW Alpenbloemen senioren reis
Speciaal voor degene die niet (meer) zo lang kunnen lopen, maar toch van de voorjaarsbloemenpracht willen genieten, organiseren we dit jaar voor de tweede keer een speciale bloemenreisvoorsenioren. We maken de meeste dagen korte wandelingen van maximaal 2 uur wandeltijd door prachtige bloemenweides met een enorme diversiteit aan bloemen. Geen steile paden of moeilijke wandelingen deze week. 's Avonds wordt u getrakteerd op fotopresentaties van alles wat er overdag gezien is. Met Gré Stelling en Nelleke van de Luit, beide heel goed bekend met de flora en fauna van de Zwitserse Alpen.

- ZATERDAG 6 JUNI - MAANDAG 15 JUNI Comfortweek 1 lente - Liederen zingen

In en rond Clarezia lokken we de lente en zingen de tulpen uit de grond! Samen genieten we van de ontspannen klank die ontstaat door het zingen van eenvoudige meerstemmige liederen en canon’s in het Nederlands, Spaans, Duits, Engels, Frans........Zwitserdutsch! Ik ben Susanne Mink, muziektherapeute, activiteitenbegeleidster en zangdocente volgens de Lichtenberger Methode. Ik ervaar ervaar zingen als iets natuurlijk, iets dat blij maakt en zo geef ik het door. Kijk eens op mijn website voor meer informatie http://www.susannemink.com/ en laat je deze week verrassen door Susanne en door jezelf! 

Een prachtige tijd om de bloemen van de Alpen te komen bewonderen. Bijna iedere dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding van Gooitske en Jan Jacobi.


- DINSDAG 16 JUNI - DONDERDAG 25 JUNI Comfortweek 2 lente - Geologie
De meeste dagen gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.


- DINSDAG 1 SEPTEMBER - DONDERDAG 10 SEPTEMBER Comfortweek 1 herfst - Bundnerweek
Wilt u alles te weten komen Zwitserland? Deze week gaan we, als we niet gaan wandelen, culinaire of culturele uitstapjes maken naar lokale bedrijven onder begeleiding van Jolanda Valkenburg, Jan en Gemma Alfrink. Er is op die dagen dan geen avondprogramma. Wanneer we overdag geen uistapje maken, is er 's avonds een culinair of cultureel programma. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met bijna iedere dag een wandeling of uitstapje, zodat deze week zeer geschikt is voor senioren.

- VRIJDAG 11 SEPTEMBER - ZONDAG 20 SEPTEMBER Comfortweek 2 herfst - Geologie
De meeste dagen gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen