Programma Zomer 2020

Hierbij ziet u het zomerprogamma van 2020, wij zijn hard aan het werk om ook voor 2021 leuke vooruitzichten te kunnen bieden.

- ZATERDAG 25 APRIL - ZATERDAG 2 MEI Geologieweek > Gecanceld
In het voorjaar fijn met het gezin een weekje weg. Genieten van de ontluikende lente in de Alpen. Waarom niet in Clarezia? Deze week zal Chiel Beker u meer vertellen over de geologie van ons gebied. Hij is docent aardrijkskunde op een school in Arnhem en heeft bij ons al eens eerder stage gelopen tijdens zijn opleiding.

- ZONDAG 3 MEI - ZATERDAG 9 MEI Klusweek >Gecanceld
Deze week hebben we geen busreis, of avond- of wandelprogramma. We gaan zelf namelijk klussen. U kunt echter wel prima op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Wij helpen u graag op weg. Na een heerlijke avondmaaltijd lekker ontspannen met een boek, of gezellig een spelletje spelen met andere gasten. Echt vakantie, u zult nauwelijks merken dat wij bezig zijn en maaltijden worden gewoon verzorgd zoals u van ons gewend bent. Een heerlijk ontbijtbuffet waarbij u een lunchpakket kunt maken en een vers gekookte 4-gangen avondmaaltijd. 

- ZONDAG 10 MEI - ZATERDAG 16 MEI Klusweek gesloten >Gecanceld
Vanwege de aanwezigheid van een groep en het klussen zijn het grote huis en het kleine huis gesloten. 

- ZONDAG 17 MEI - DINSDAG 26 MEI Senioren alpenbloemen >Gecanceld
Speciaal voor degene die niet (meer) zo lang kunnen lopen, maar toch van de voorjaarsbloemenpracht willen genieten, organiseren we dit jaar voor de tweede keer een speciale bloemenreisvoorsenioren. We maken om de dag korte wandelingen van maximaal 2 uur wandeltijd door prachtige bloemenweides met een enorme diversiteit aan bloemen. Geen steile paden of moeilijke wandelingen deze week. 's Avonds wordt u getrakteerd op fotopresentaties van alles wat er overdag gezien is. Met Gré Stelling en Nelleke van de Luit, beide heel goed bekend met de flora en fauna van de Zwitserse Alpen.

- WOENSDAG 27 MEI - VRIJDAG 5 JUNI Alpenbloemen wandel reis >Gecanceld
In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles op de alpenweiden. Gentianen, alpenklokjes, een vroege orchidee of rotszeepkruid. Te veel om op te noemen? Niet voor plantenkenners Walter en Josien Busse. Als u meer wilt weten over alpen- flora en -fauna scholen zij u al wandelend en gezellig pratend bij. We maken iedere dag (met uitzondering van 1 tot 2 rustdagen) wandelingen van 4 tot 5 uur, door alpenweides en soms over wat ruiger of steil terrein. Voor de betere wandelaars!

- ZATERDAG 6 JUNI - MAANDAG 15 JUNI Comfortweek 1 / lekker buiten > Gecanceld
Een prachtige tijd om het voorjaar in de Alpen te komen bewonderen. Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding van Gooitske en Jan Jacobi. Deze reis is zeer geschikt voor senioren.

- DINSDAG 16 JUNI - DONDERDAG 25 JUNI Comfortweek 2 / geologie
In de comfortweek hebben we een aangepast programma, met de meeste dagen korte en eenvoudige wandelingen. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze reis is zeer geschikt voor senioren.

- VRIJDAG 26 JUNI - ZATERDAG 4 JULI Begeleide wandelweek
De nadruk ligt deze week op lekker lopen, waarbij de wandelingen variëren van 4-5 uur lopen. In deze week wandelen Mark en Floris de Weerd mee om op de route te letten, zodat u alleen maar oog voor de omgeving hoeft te hebben. Deze week is ook een groepje van de Wandelpool in huis.

- ZONDAG 5 JULI - ZATERDAG 22 AUGUSTUS Zomervakantie
In de schoolvakantie staan onze deuren 6 weken lang wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers is ruimte genoeg voor het hele gezin en rond het hotel is van alles te beleven. We hebben een trampoline, speeltoestel met glijbaan en schommels, pingpongtafel en veel spelletjes. Sport, spel, avonturen vooral veel plezier zijn kenmerkend voor deze weken. Overdag lekker wandelen, zwemmen en spelen. Ook in deze vakantieweken bieden we een gevarieerd wandelprogramma, aangepast aan families!

In de zomer krijgt u als gast van Clarezia een gastenkaart, waarmee u gratis gebruik kunt maken van:
- stoeltjeslift bij Brigels en Obersaxen
- openlucht zwembad in Ilanz
- minigolf in Brigels
- activiteitenpark en zwembad Rufalipark in Obersaxen
- een aantal musea in de omgeving

- ZONDAG 23 AUGUSTUS - MAANDAG 31 AUGUSTUS Gesloten
In deze week bereiden we ons voor op het naseizoen.

- DINSDAG 1 SEPTEMBER - DONDERDAG 10 SEPTEMBER Comfortweek - Bundner week
Wilt u alles te weten komen over Zwitserland? Deze week gaan we, naast en tijdens de wandelingen, culinaire of culturele uitstapjes maken naar lokale bedrijven onder begeleiding van Jolanda Valkenburg, Jan en Gemma Alfrink. Wanneer we overdag geen uitstapje maken, is er 's avonds een culinair of cultureel programma, of vermaken Jan en Gemma ons met verhalen. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met de meeste dagen een wandeling en/of uitstapje. Deze periode is ook geschikt voor senioren.

- VRIJDAG 11 SEPTEMBER - ZONDAG 20 SEPTEMBER Comfortweek - Geologie
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen van maximaal 2 uur looptijd. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze periode is ook geschikt voor senioren.

- MAANDAG 21 SEPTEMBER - WOENSDAG 30 SEPTEMBER Fotografie en Alpenbloemen Herfst
De nadruk ligt deze week op samen wandelen.Wandelingen van tussen de 3 en 5 uur looptijd. Marc van Gestel is fervent fotograaf en loopt met de ene groep mee in deze week om u te helpen de mooiste foto's te maken van de natuur onderweg. Plantenkenners Walter en Josien Busse lopen met de andere groep mee en wijzen onderweg op alle bijzondere alpenbloemen die in deze tijd van het jaar bloeien. Zij scholen u al wandelend en gezellig pratend bij. U kunt per dag kiezen of u met een van deze kanjers meewandeld, een rustdag neemt, of uw eigen spoor trekt.

- DONDERDAG 1 OKTOBER -VRIJDAG 9 OKTOBER Hoge tochten (VOLGEBOEKKT)
Speciaal voor de zeer goede bergwandelaars gaan we deze week uitdagende en hoge tochten maken boven de boomgrens van 5-6 uur lopen. Ervaren wandelaar en vaste gast Guus Maree loopt altijd met de groep mee en let erop dat iedereen de juiste route vindt. U hoeft dus geen kaartleeswonder te zijn! Het zijn geen alpine touren, maar wel verreist voor deze week: goede conditie, tredzekerheid en oriëntatievermogen. Een sportieve uitdaging!

- ZATERDAG 10 OKTOBER - ZATERDAG 17 OKTOBER Herfstvakantie vertellen
Deze herfstvakantieweek zijn bekroond kinderboekenschrijfster Bette Westera en haar partner en muzikant Diederik van de partij. Bette vertelt iedere avond een verhaal dat verbonden is met de directe omgeving van Waltensburg en ze leest voor uit eigen werk. Daarbij wordt ze muzikaal begeleid door Diederik. Leuk voor kinderen en volwassenen! In deze week hebben we ook een hele bijzondere gast Femke Treep. Zij is international mountain leader en zal wandelingen begeleiden, lees hier meer over.


- ZATERDAG 17 OKTOBER - ZATERDAG 24 OKTOBER Herfstvakantie (VOLGEBOEKT)
Kom heerlijk wandelen in deze prachtige tijd van het jaar. Geniet van de kleuren en geniet van elkaar! In deze week hebben we ook een hele bijzondere gast Femke Treep. Zij is international mountain leader en zal wandelingen begeleiden, lees hier meer over.

Terug

02-11-201821 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen