Huttentocht

Ga gezellig mee op huttentocht en breng de nacht door op meer dan 2500 meter boven zeeniveau! Ook minder ervaren wandelaars en zelfs kinderen kunnen hier prima aan deelnemen. De begeleide huttentochten worden in de zomervakantieperiode (15 juli - 18 aug) elke week bij voldoende belangstelling georganiseerd. De huttentochten in de zomervakantie zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Wat neemt u mee op huttentocht? Natuurlijk een goede rugzak en verder: lichte wind- en waterdichte kleding (shirt, warm vest of trui, regenjas, lange wandelbroek), stevige hoge bergschoenen, wandelstokken, zonnebrandcrème, petje, zonnebril, energiereep, 2 lunchpakketjes, minstens 1,5L water, eventueel thermosfles voor thee, fototoestel, wandelkaart, telefoon, contant geld, ID en verzekeringskaart, zakmes en een fluitje. Verder: extra veters, extra wandelsokken, extra ondergoed en shirt, toiletspullen, EHBO-setje, oordopjes (!), klein handdoekje, zaklamp en lakenzak.

Algemeen: Een overnachting in een Zwitserse berghut kost tussen de 60 en 80 CHF per persoon. Hierbij inbegrepen is avondeten en ontbijt. U kunt in een berghut niet pinnen, neem hiervoor voldoende contant geld mee. Er is wel (koud) water, maar meestal geen douche. Er wordt in (gemixte) slaapzalen geslapen, een zogenaamde Matratzenlager. Er is een kussen en een wollen deken beschikbaar maar u dient zelf een lakenzak mee te nemen (bijvoorbeeld bij Bever of soms ook bij de Xenos verkrijgbaar). Voor een overnachting in een berghut dient u altijd te reserveren!

Van 4-12 september organiseren we een week met hoge bergtochten, speciaal voor de geoefende wandelaars. De tochten die we in deze periode gaan lopen, vereisen tredzekerheid, een goede conditie en een goed orientatievermogen. We gaan middelzware tochten lopen op grote hoogte, 6-7 uur wandelen per dag. Paden niveau T2 en T3. In deze week zijn we van plan een huttentocht te ondernemen, mits het weer het toelaat en bij voldoende belangstelling. U overnacht 1 nacht in een hut boven de 2000 meter. Overnachting in de hut in deze week nemen wij voor onze rekening.   

Terug

30-10-201721 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen