Programma

Ons programma voor 2019 is klaar! We zijn er trots op om te kunnen zeggen dat er weer veel leuke mensen in de startblokken staan om voor u een boeiend, leerzaam of vermakelijk avondprogramma te verzorgen.

- ZATERDAG 27 APRIL - ZONDAG 5 MEI AANBIEDINGSWEEK Kinderweek en glaskunst
In het voorjaar fijn met het gezin een weekje weg. Genieten van de ontluikende lente in de Alpen. Waarom niet in Clarezia? Overdag wandelen en 's avonds creatief bezig zijn. Deze week kunt u samen met Monique Verbruggen een kunstwerkje van glas maken, geschikt voor groot en klein! Kijk op haar website voor inspiratie; www.moglas.nl Vroegboekkorting gemist? Dan hebben we een leuke aanbieding voor u. Komt u deze meivakantie met uw gezin naar Clarezia, dan verblijven uw kinderen gratis bij u op de kamer (aanbieding geldt bij 2 volwassenen).

- MAANDAG 6 MEI - ZATERDAG 18 MEI Gesloten, klusweken
Deze twee weken hebben we geen busreis, of avond- of wandelprogramma. We gaan zelf namelijk klussen en het hotel is daarom gesloten.  

- ZONDAG 19 MEI - ZATERDAG 25 MEI Alpenbloemen senioren reis (vol)
Speciaal voor degene die niet (meer) zo lang kunnen lopen, maar toch van de voorjaarsbloemenpracht willen genieten, organiseren we dit jaar voor het eerst een speciale bloemenreis voor senioren. We maken om de dag korte wandelingen van maximaal 2 uur door prachtige bloemenweides met een enorme diversiteit aan bloemen. Geen steile paden of moeilijke wandelingen deze week. 's Avonds wordt u getrakteerd op fotopresentaties van alles wat er overdag gezien is. Met Gré Stelling en Nelleke van de Luit, beide heel goed bekend met de flore en fauna van de Zwitserse Alpen.

- ZONDAG 26 MEI - WOENSDAG 5 JUNI Alpenbloemen wandel reis (vol)
In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles op de alpenweiden. Gentianen, alpenklokjes, een vroege orchidee of rotszeepkruid. Te veel om op te noemen? Niet voor biologen Walter en Josien Busse. Als u meer wilt weten over alpen- flora en -fauna scholen zij u al wandelend en gezellig pratend bij. We maken iedere dag (met uitzondering van 1 tot 2 rustdagen) wandelingen van 4 tot 5 uur, door alpenweides en soms over wat ruiger of steil terrein. Voor geoefende wandelaars!

- DONDERDAG 6 JUNI - ZATERDAG 15 JUNI Comfortweek 1 - Zingen
Een prachtige tijd om het voorjaar in de Alpen te komen bewonderen. Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding van Gooitske en Jan Jacobi. In de avonduren zorgen Bette en Diederik voor vermaak. Deze reis is zeer geschikt voor senioren.

- ZONDAG 16 JUNI - DINSDAG 25 JUNI Comfortweek 2 - Kunstgeschiedenis
In de comfortweek hebben we een aangepast programma, met om de dag korte en eenvoudige wandelingen. Deze reis is daarom zeer geschikt voor senioren. Hoe heeft kunst zich ontwikkeld vanaf de Prehistorie tot en met de Romaanse kunst. Joyce van der Velde gaat u hier uitgebreid over vertellen.

- WOENSDAG 26 JUNI - ZATERDAG 6 JULI Begeleide wandelweek (vol)
De nadruk ligt deze week op lekker lopen, waarbij de wandelingen variëren van 4-5 uur lopen. In deze week zijn Huub en Bernadette Berden van de partij. Zij kennen de omgeving goed en lopen graag met u mee zodat u alleen maar oog voor de omgeving hoeft te hebben. Deze week is ook de week voor de wandelpool, met Lydia Klugkist.

ZONDAG 7 JULI - ZATERDAG 13 JULI: Wandelweek met geologie lezingen door Hans de Jong. We maken overdag wandelingen zoals u van ons gewend bent en in de avonduren, na het eten, kunt u genieten van de kennis van geoloog Hans de Jong. Hij verteld over het ontstaan van de Alpen, maar ook over hoe het huidige klimaat invloed heeft op de natuur om ons heen. Boeiend voor jong en oud. Deze week is tot stand gekomen i.s.m. GEOreizen, maar voor iedereen te boeken. Aanbiedingsweek:Komt u deze week met onze bus, dan betaalt u geen 1-p kamertoeslag

- ZONDAG 14 JULI - ZATERDAG 24 AUGUSTUS Zomervakantie
In de schoolvakantie staan onze deuren 6 weken lang wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers is ruimte genoeg voor het hele gezin en rond het hotel is van alles te beleven. We hebben een grote trampoline, speeltoestel met glijbaan en schommels pingpongtafel en veel spelletjes. Sport, spel, avontuur en vooral veel plezier zijn kenmerkend voor deze weken. Overdag lekker wandelen, zwemmen en spelen. In de avonduren zorgen enthousiaste begeleiders voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten en kampvuuravonden. Bij voldoende belangstelling organiseren we in de zomervakantie elke week een begeleide huttentocht.
ZONDAG 14 JULI - ZATERDAG 20 JULI: René Berden zorgt voor sportieve activiteiten en vermaak
ZONDAG 21 JULI - ZATERDAG 27 JULI: René Berden zorgt voor sportieve activiteiten en vermaak
ZONDAG 28 JULI - ZATERDAG 3 AUGUSTUS: René en Otto zorgen voor sportieve activiteiten en vermaak
ZONDAG 4 AUGUSTUS - ZATERDAG 10 AUGUSTUS: Cas en Otto zorgen voor creatieve activiteiten en vermaak
ZONDAG 11 AUGUSTUS - ZATERDAG 17 AUGUSTUS: Cas en Otto zorgen voor creatieve activiteiten en vermaak
ZONDAG 18 AUGUSTUS - ZATERDAG 24 AUGUSTUS: Cas en Henriëtte zorgen voor creatieve activiteiten en vermaak. Henriette Boerendans is kinderboekenschrijfster en -illustratrice en maakt samen met u en uw kinderen de leukste tekeningen en verhalen. www.boerendans.com

In de zomer krijgt u als gast van Clarezia een gastenkaart, waarmee u gratis gebruik kunt maken van:
- stoeltjeslift bij Brigels en Cuolm Sura
- openlucht zwembad in Ilanz
- minigolf in Brigels
- activiteitenpark en zwembad Rufalipark in Obersaxen

- ZONDAG 25 AUGUSTUS - DINSDAG 3 SEPTEMBER Gesloten
In deze week bereiden we ons voor op het naseizoen.

- WOENSDAG 4 SEPTEMBER - ZATERDAG 14 SEPTEMBER Hoge wandelingen en huttentocht (11 dagen)
Speciaal voor de goede bergwandelaars gaan we deze week uitdagende tochten op hoogte maken van 6-7 uur lopen. Iemand van ons loopt altijd met de groep mee, u hoeft dus geen kaartleeswonder te zijn. Het zijn geen alpine touren, maar wel verreist voor deze week: goede conditie, tredzekerheid en oriëntatievermogen. Aanbieding: als u met onze bus komt en met ons meegaat op huttentocht, betalen wij uw overnachting in de hut! 

- ZONDAG 15 SEPTEMBER - DINSDAG 24 SEPTEMBER Comfortweek - Culinair (10 dagen)
Wilt u alles te weten komen over alpenkaas, chocolade, wijn en water uit Zwitserland? Deze week gaan we, naast en tijdens de wandelingen, culinaire uitstapjes maken naar lokale bedrijven onder begeleiding van Jolanda Valkenburg. Wanneer we overdag geen (culinair) uitstapje maken, is er 's avonds een culinair of cultureel programma. Zo komt u alles te weten over bijvoorbeeld Lindt chocolade en natuurlijk mag er ook geproefd worden. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met om de dag een wandeling en/of uitstapje. Els Voorhoeve is aanwezig voor een helpende hand en luisterend oor. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.

- WOENSDAG 25 SEPTEMBER - VRIJDAG 4 OKTOBER Comfortweek -Verhalen (10 dagen)
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. In de avonduren zorgen jan en Gemma Alfrink voor vermaak. Jan vertelt verhalen en Gemma verzorgt de muzikale ondersteuning. Een inspirerend duo! In deze week is ook Els Voorhoeve aanwezig voor raad en hulp. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.

- ZATERDAG 5 OKTOBER - ZATERDAG 12 OKTOBER Geologieweek (8 dagen)
De nadruk ligt deze week op wandelen. We brengen u naar de mooiste plekken in de omgeving en halen u na de wandeling weer op. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen.

- ZONDAG 13 OKTOBER - ZATERDAG 19 OKTOBER Begeleide wandelweek Senda Sursilvana met avondprogramma filosofie (7 dagen)
We gaan deze week lekker de bergen in en lopen onder begeleiding de Senda Sursilvana! Dit is een lange afstandswandeling van de Oberalppass naar Chur door het prachtige Rijndal, die we opdelen in etappes van 4-5 uur. Omdat er een begeleider meeloopt die de omgeving op zijn duimpje kent, hoeft u alleen maar oog te hebben voor het natuurschoon van de alpen in de herfst. Coban Menkveld geeft voor de liefhebbers na het avondeten een workshop filosofie met als onderwerp de Duits-Zwitserse filosoof en Psychiater Karl Jaspers (1883 - 1969). Deelname hieraan is uiteraard vrijwillig en kost niets. Speciale aanbieding deze week: als u met onze bus komt, kost deze week vakantie u slechts CHF 650 (ca. EURO 595) per persoon inclusief de busreis, ongeacht of u een kamer in het grote of kleine huis boekt! (kinderen tot 15 jaar 50% korting, exclusief toeristenbelasting).


- ZONDAG 20 OKTOBER - ZATERDAG 26 OKTOBER Herfstvakantie (7 dagen)
Een geweldige periode om af te reizen naar de Alpen: roodkoperen bladerendek, gouden grasvelden, een blauwe hemel en dat alles met een heerlijke aangename temperatuur. Ontdek hoe verrassend mild de herfst in de bergen kan zijn. We organiseren wandelingen naar de mooiste plekjes, die u met onze kaartjes op eigen gelegenheid kunt verkennen. Speciale aanbiedingsprijs voor deze week: als u met onze bus komt, kost deze week vakantie u slechts CHF 650 (ca. 595 EURO) per persoon inklusief de busreis, ongeacht of u een kamer in het grote of kleine huis boekt (kinderen normale prijs, exclsusief toeristenbelasting). In deze laatste week van het zomerseizoen kunt u zich ook opgeven voor de workshop van Mountains & Movies. Kijk voor meer informatie op http://duodecima.nl/mountainsandmovies/

Terug

02-11-201821 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen