Programma

Ons programma voor 2018 is klaar! We zijn er trots op om te kunnen zeggen dat er weer veel leuke mensen in de startblokken staan om voor u een boeiend, leerzaam of vermakelijk avondprogramma te verzorgen.

- ZONDAG 29 APRIL - ZATERDAG 5 MEI Meivakantie
In het voorjaar fijn met het gezin een weekje weg. Genieten van de ontluikende lente in deAlpen. Waarom niet in Clarezia? Overdag wandelen en 's avonds creatief bezig zijn. Deze week kunt u samen met Henriette Boerendans linoleum snijden. Dit lijkt op houtsnijden maar is iets eenvoudiger. Met een persje kunnen direct afdrukken van de lino worden gemaakt. Geschikt voor jong en oud. Henriette is illustratrice en schrijfster van kinderboeken. In haar boeken gebruikt ze veel houtsneden. Kijk op haar website voor inspiratie; www.boerendans.com

- ZONDAG 6 MEI - ZATERDAG 19 MEI
Deze twee weken hebben we geen avond- of wandelprogramma. We gaan zelf namelijk klussen. U kunt echter wel prima op eigen gelegenheid de omgeving verkennen, wij helpen u graag op weg. Na een heerlijke avondmaaltijd lekker ontspannen met een boek, of gezellig een spelletje spelen met andere gasten. Echt vakantie, u zult nauwelijks merken dat wij bezig zijn en maaltijden worden gewoon verzorgt zoals u van ons gewend bent. Een heerlijk ontbijtbuffet waarbij u een lunchpakket kunt maken en een vers gekookte 4-gangen avondmaaltijd.  Aanbieding voor voorjaarsvogels: 13 daagse busreis voor slechts 950 EURO, busreis en verblijf incl maaltijden (vroegboekkorting is op deze aanbieding niet van toepassing, priijs excl. toeristenbelasting).

- ZONDAG 20 MEI - MAANDAG 28 MEI Jacobsweg wandelweek
Eén van de beroemde Jacobswegen loopt deels door het Surselvadal. We gaan samen met u deze route verkennen, van Chur tot Disentis. Bette Westera loopt overdag mee en begeleidt u 's avonds bij het zingen.

- DINSDAG 29 MEI - DONDERDAG 7 JUNI Alpenbloemen
In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles op de alpenweiden. Gentianen, alpenklokjes, een vroege orchidee of rotszeepkruid. Te veel om op te noemen? Niet voor biologen Walter en Josien Busse. Als u meer wilt weten over alpen- flora en -fauna scholen zij u al wandelend en gezellig pratend bij.

- VRIJDAG 8 JUNI - ZATERDAG 16 JUNI Comfortweek 1 - creatief
Een prachtige tijd om de bloemen van de Alpen te komen bewonderen. In deze eerste comfortweek kunt u samen met Louise Kleinheerenbrink deze kleurenpracht gaan schilderen. In de comfortweek hebben we een aangepast programma, met om de dag korte en eenvoudige wandelingen.

- ZONDAG 17 JUNI - DINSDAG 26 JUNI Comfortweek 2 - verhalen
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. In de avonduren zorgen jan en Gemma Alfrink voor vermaak. Jan vertelt verhalen en Gemma verzorgt de muzikale ondersteuning. Een inspirerend duo!

- WOENSDAG 27 JUNI - ZATERDAG 7 JULI Aanbiedingsreis
Komt u met onze bus, betaalt u deze week maar 8 van de 10 overnachtingen. U krijgt dus 2 nachten kado! In deze week zijn Huub en Bernadette Berden van de partij. Zij kennen de omgeving op hun duimpje en lopen graag met de wandelaars mee.

- ZONDAG 8 JULI - ZATERDAG 25 AUGUSTUS Zomervakantie
7 weken lang staan de deuren van hotel Clarezia wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers is ruimte genoeg voor het hele gezin en rond het hotel is van alles te beleven. Sport, spel, avontuur en vooral plezier zijn kenmerkend voor deze weken. Overdag lekker wandelen, zwemmen en spelen. In de avonduren zorgen enthousiaste begeleiders voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten, kampvuuravonden, barbecues en picknicks. René is deze zomer van 15 juli - 11 Augustus van de partij, de eerste drie weken samen met Otto, daarna neemt Cas het stokje over tot 19 augustus. Bij voldoende belangstelling organiseren we in de zomervakantie elke week een begeleide huttentocht.

- ZONDAG 26 AUGUSTUS - ZONDAG 2 SEPTEMBER Gesloten
In deze week bereiden we ons voor op het naseizoen.

- MAANDAG 3 - WOENSDAG 12 SEPTEMBER Huttentocht en wandelweek
Voor de geoefende bergwandelaars: deze week barst van de uitdagende tochten op hoogte. We gaan zelfs een huttentocht maken! Voor wie meegaat met deze tocht, betalen wij de overnachting in de hut. Guus Marée is ervaren en enthousiast bergwandelaar en loopt deze week iedere tocht mee. Let op: om aan het wandelprogramma van deze week mee te kunnen doen, zijn goede conditie, tredzekerheid en orientatievermogen vereist.

- DONDERDAG 13 - ZATERDAG 22 SEPTEMBER Comfortweek Bünderweken VOL
Wilt u alles te weten komen over Alpenkaas, Reto-Romaanse taal en cultureel Zwitserland? Deze week hoort u ieder avond alles uit de eerste hand van lokale experts. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met om de dag een wandeling of uitstapje. Els Voorhoeve biedt hierbij een helpende hand.

- ZONDAG 23 SEPTEMBER - DINSDAG 2 OKTOBER Comfortweek Geologie
Om de dag wandelen met Hans de Jong. Hij is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. In deze week is ook Els Voorhoeve aanwezig voor raad en hulp.

- WOENSDAG 3 - VRIJDAG 12 OKTOBER Wandelweek met workshop filosofie
Coban Menkveld geeft deze week een workshop filosofie gebaseerd op het gedachtegoed van Cusanus. De cursus begint steeds met een voordracht over onderwerpen zoals de tolerantiegedachte, notities van vrede, de waarheidsgedachte, enz. Vervolgens zullen de onderwerpen in discussievorm met de deelnemers besproken worden. Tot besluit van de cursus vat de docent de besproken ideeën en de daaraan toegevoegde nieuwe inzichten van de deelnemers samen. Lees hier meer informatie.

- ZATERDAG 13 - ZATERDAG 20 OKTOBER Herfstvakantie
Een week waarin van alles kan gebeuren. Worden we verrast door sneeuw of kunnen we nog in korte broek de bergen in? Wat in ieder geval geen verrassing is, is de prijs: als u met onze bus komt, kost deze week vakantie u slechts CHF 650 (ca. 565 EURO) per persoon inklusief de busreis, ongeacht of u een kamer in het grote of kleine huis boekt.

- ZATERDAG 20 - ZATERDAG 27 OKTOBER VOLGEBOEKT, BESLOTEN GEZELSCHAP

Terug

30-10-201721 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen