Programma

Ons programma voor 2020 is klaar! We zijn er trots op om te kunnen zeggen dat er weer veel leuke mensen in de startblokken staan om voor u een boeiend, leerzaam of vermakelijk avondprogramma te verzorgen.

- ZATERDAG 25 APRIL - ZATERDAG 2 MEI Geologieweek
In het voorjaar fijn met het gezin een weekje weg. Genieten van de ontluikende lente in de Alpen. Waarom niet in Clarezia? Deze week zal Chiel Beker u meer vertellen over de geologie van ons gebied. Hij is docent aardrijkskunde op een school in Arnhem en heeft bij ons al eens eerder stage gelopen tijdens zijn opleiding.

- ZONDAG 3 MEI - ZATERDAG 9 MEI Klusweek
Deze week hebben we geen busreis, of avond- of wandelprogramma. We gaan zelf namelijk klussen. U kunt echter wel prima op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Wij helpen u graag op weg. Na een heerlijke avondmaaltijd lekker ontspannen met een boek, of gezellig een spelletje spelen met andere gasten. Echt vakantie, u zult nauwelijks merken dat wij bezig zijn en maaltijden worden gewoon verzorgd zoals u van ons gewend bent. Een heerlijk ontbijtbuffet waarbij u een lunchpakket kunt maken en een vers gekookte 4-gangen avondmaaltijd. 

- ZONDAG 10 MEI - ZATERDAG 16 MEI Klusweek gesloten
Vanwege de aanwezigheid van een groep en het klussen zijn het grote huis en het kleine huis gesloten. 

- ZONDAG 17 MEI - DINSDAG 26 MEI Senioren alpenbloemen
Speciaal voor degene die niet (meer) zo lang kunnen lopen, maar toch van de voorjaarsbloemenpracht willen genieten, organiseren we dit jaar voor de tweede keer een speciale bloemenreis voor senioren. We maken om de dag korte wandelingen van maximaal 2 uur door prachtige bloemenweides met een enorme diversiteit aan bloemen. Geen steile paden of moeilijke wandelingen deze week. 's Avonds wordt u getrakteerd op fotopresentaties van alles wat er overdag gezien is. Met Gré Stelling en Nelleke van de Luit, beide heel goed bekend met de flora en fauna van de Zwitserse Alpen.

- WOENSDAG 27 MEI - VRIJDAG 5 JUNI Alpenbloemen wandel reis
In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles op de alpenweiden. Gentianen, alpenklokjes, een vroege orchidee of rotszeepkruid. Te veel om op te noemen? Niet voor biologen Walter en Josien Busse. Als u meer wilt weten over alpen- flora en -fauna scholen zij u al wandelend en gezellig pratend bij. We maken iedere dag (met uitzondering van 1 tot 2 rustdagen) wandelingen van 4 tot 5 uur, door alpenweides en soms over wat ruiger of steil terrein. Voor geoefende wandelaars!

- ZATERDAG 6 JUNI - MAANDAG 15 JUNI Comfortweek 1
Een prachtige tijd om het voorjaar in de Alpen te komen bewonderen. Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding van Gooitske en Jan Jacobi. Deze reis is zeer geschikt voor senioren.

- DINSDAG 16 JUNI - DONDERDAG 25 JUNI Comfortweek 2
In de comfortweek hebben we een aangepast programma, met om de dag korte en eenvoudige wandelingen. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze reis is zeer geschikt voor senioren.

- VRIJDAG 26 JUNI - ZATERDAG 4 JULI Begeleide wandelweek
De nadruk ligt deze week op lekker lopen, waarbij de wandelingen variëren van 4-5 uur lopen. In deze week is er begeleiding bij het wandelen. De begeleiding kent de omgeving goed en loopt graag met u mee zodat u alleen maar oog voor de omgeving hoeft te hebben.

- ZONDAG 5 JULI - ZATERDAG 11 JULI: Wandelweek
- ZONDAG 12 JULI - ZATERDAG 22 AUGUSTUS Zomervakantie
In de schoolvakantie staan onze deuren 6 weken lang wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers is ruimte genoeg voor het hele gezin en rond het hotel is van alles te beleven. We hebben een grote trampoline, speeltoestel met glijbaan en schommels pingpongtafel en veel spelletjes. Sport, spel, avontuur en vooral veel plezier zijn kenmerkend voor deze weken. Overdag lekker wandelen, zwemmen en spelen. In de avonduren zorgen enthousiaste begeleiders voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten en kampvuuravonden. Bij voldoende belangstelling organiseren we in de zomervakantie elke week een begeleide huttentocht.
ZONDAG 12 JULI - ZATERDAG 18 JULI: sport en spel
ZONDAG 19 JULI - ZATERDAG 25 JULI: sport en spel, programma verzorgd door Cas
ZONDAG 26 JULI - ZATERDAG 1 AUGUSTUS: sport en spel, programma verzorgd door Cas
ZONDAG 2 AUGUSTUS - ZATERDAG 8 AUGUSTUS: sport en spel
ZONDAG 9 AUGUSTUS - ZATERDAG 15 AUGUSTUS: sport en spel
ZONDAG 16 AUGUSTUS - ZATERDAG 22 AUGUSTUS

In de zomer krijgt u als gast van Clarezia een gastenkaart, waarmee u gratis gebruik kunt maken van:
- stoeltjeslift bij Brigels en Cuolm Sura
- openlucht zwembad in Ilanz
- minigolf in Brigels
- activiteitenpark en zwembad Rufalipark in Obersaxen

- ZONDAG 23 AUGUSTUS - MAANDAG 31 AUGUSTUS Gesloten
In deze week bereiden we ons voor op het naseizoen.

- DINSDAG 1 SEPTEMBER - DONDERDAG 10 SEPTEMBER Comfortweek - Bundner week
Wilt u alles te weten komen over Zwitserland? Deze week gaan we, naast en tijdens de wandelingen, culinaire of culturele uitstapjes maken naar lokale bedrijven onder begeleiding van Jolanda Valkenburg, Jan en Gemma. Wanneer we overdag geen uitstapje maken, is er 's avonds een culinair of cultureel programma. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met om de dag een wandeling en/of uitstapje. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.

- VRIJDAG 11 SEPTEMBER - ZONDAG 20 SEPTEMBER Comfortweek - Geologie
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen. Hans de Jong loopt graag mee, hij kent de omgeving heel goed, is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen. Deze periode is zeer geschikt voor senioren.

- MAANDAG 21 SEPTEMBER - WOENSDAG 30 SEPTEMBER Hoge tochten
Speciaal voor de goede bergwandelaars gaan we deze week uitdagende tochten op hoogte maken van 6-7 uur lopen. Iemand van ons loopt altijd met de groep mee, u hoeft dus geen kaartleeswonder te zijn. Het zijn geen alpine touren, maar wel verreist voor deze week: goede conditie, tredzekerheid en oriëntatievermogen. 

- DONDERDAG 1 OKTOBER -VRIJDAG 9 OKTOBER Lange afstand wandelingen
De nadruk ligt deze week op wandelen. We brengen u naar de mooiste plekken in de omgeving en halen u na de wandeling weer op.

- ZATERDAG 10 OKTOBER - ZATERDAG 17 OKTOBER Herfstvakantie
-
ZONDAG 18 OKTOBER - ZATERDAG 24 OKTOBER Herfstvakantie

Terug

02-11-201821 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen