Programma

Ons programma voor 2019 is klaar! We zijn er trots op om te kunnen zeggen dat er weer veel leuke mensen in de startblokken staan om voor u een boeiend, leerzaam of vermakelijk avondprogramma te verzorgen.

- ZATERDAG 27 APRIL - ZONDAG 5 MEI Kinderweek en glaskunst
In het voorjaar fijn met het gezin een weekje weg. Genieten van de ontluikende lente in deAlpen. Waarom niet in Clarezia? Overdag wandelen en 's avonds creatief bezig zijn. Deze week kunt u samen met Monique Verbruggen een kunstwerkje van glas maken. Kijk op haar website voor inspiratie; www.moglas.nl

- MAANDAG 6 MEI - ZATERDAG 18 MEI
Deze twee weken hebben we geen avond- of wandelprogramma. We gaan zelf namelijk klussen. U kunt echter wel prima op eigen gelegenheid de omgeving verkennen, wij helpen u graag op weg. Na een heerlijke avondmaaltijd lekker ontspannen met een boek, of gezellig een spelletje spelen met andere gasten. Echt vakantie, u zult nauwelijks merken dat wij bezig zijn en maaltijden worden gewoon verzorgt zoals u van ons gewend bent. Een heerlijk ontbijtbuffet waarbij u een lunchpakket kunt maken en een vers gekookte 4-gangen avondmaaltijd.  

- ZONDAG 19 MEI - ZATERDAG 25 MEI Alpenbloemen senioren reis
Speciaal voor degene die wat minder goed ter been zijn, maar toch van de voorjaarsbloemenpracht willen genieten, organiseren we dit jaar voor het eerst een speciale bloemenreis voor senioren. Met korte wandelingen door prachtige bloemenweides en 's avonds een fotopresentatie van alles wat er overdag gezien is. Met Gré Stelling en Nelleke van de Luit.

- ZONDAG 26 MEI - WOENSDAG 5 JUNI Alpenbloemen wandel reis
In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles op de alpenweiden. Gentianen, alpenklokjes, een vroege orchidee of rotszeepkruid. Te veel om op te noemen? Niet voor biologen Walter en Josien Busse. Als u meer wilt weten over alpen- flora en -fauna scholen zij u al wandelend en gezellig pratend bij.

- DONDERDAG 6 JUNI - ZATERDAG 15 JUNI Comfortweek 1 - Zingen
Een prachtige tijd om de bloemen van de Alpen te komen bewonderen. Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. In de avonduren zorgen Bette en Diederik voor vermaak.

- ZONDAG 16 JUNI - DINSDAG 25 JUNI Comfortweek 2 - Schilderen
In deze tweede comfortweek kunt u samen met onze begeleidster de kleurenpracht van de bloemen in de Alpen gaan schilderen. In de comfortweek hebben we een aangepast programma, met om de dag korte en eenvoudige wandelingen.

- WOENSDAG 26 JUNI - ZATERDAG 6 JULI Begeleide wandelweek 
De nadruk ligt deze week op lekker lopen, waarbij de wandelingen variëren van 4-5 uur lopen. In deze week zijn Huub en Bernadette Berden van de partij. Zij kennen de omgeving goed en lopen graag met u mee zodat u alleen maar oog voor de omgeving hoeft te hebben.

- ZONDAG 7 JULI - ZATERDAG 24 AUGUSTUS Zomervakantie
In de schoolvakantie staan onze deuren 7 weken lang wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers is ruimte genoeg voor het hele gezin en rond het hotel is van alles te beleven. We hebben een grote trampoline, speeltoestel met glijbaan en schommels. Sport, spel, avontuur en vooral veel plezier zijn kenmerkend voor deze weken. Overdag lekker wandelen, zwemmen en spelen. In de avonduren zorgen enthousiaste begeleiders voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten en kampvuuravonden. Bij voldoende belangstelling organiseren we in de zomervakantie elke week een begeleide huttentocht.

- ZONDAG 25 AUGUSTUS - DINSDAG 3 SEPTEMBER Gesloten
In deze week bereiden we ons voor op het naseizoen.

- WOENSDAG 4 SEPTEMBER - ZATERDAG 14 SEPTEMBER Hoge wandelingen en huttentocht
Speciaal voor de goede bergwandelaars gaan we deze week uitdagende tochten op hoogte maken van 6-7 uur lopen. Iemand van ons loopt altijd met de groep mee, u hoeft dus geen kaartleeswonder te zijn. Wel verreist voor deze week: goede conditie, tredzekerheid en oriëntatievermogen. Aanbieding: als u met ons meegaat op huttentocht, betalen wij uw overnachting! 

- ZONDAG 15 SEPTEMBER - DINSDAG 24 SEPTEMBER Comfortweek - Culinair
Wilt u alles te weten komen over Alpenkaas, Reto-Romaanse taal en cultureel Zwitserland? Deze week hoort u ieder avond alles uit de eerste hand van lokale experts. We hebben in de comfortweken een aangepast programma met om de dag een wandeling of uitstapje. Els Voorhoeve biedt hierbij een helpende hand.

- WOENSDAG 25 SEPTEMBER - VRIJDAG 4 OKTOBER Comfortweek - Verhalen
Om de dag gaan we erop uit, we maken eenvoudige wandelingen onder begeleiding. In de avonduren zorgen jan en Gemma Alfrink voor vermaak. Jan vertelt verhalen en Gemma verzorgt de muzikale ondersteuning. Een inspirerend duo! In deze week is ook Els Voorhoeve aanwezig voor raad en hulp.

- ZATERDAG 5 OKTOBER - ZATERDAG 12 OKTOBER Geologieweek
Op pad met Hans de Jong. Hij is geoloog en oud-docent en vertelt onderweg over het prachtige landschap waarin u loopt. Iedere avond houdt hij boeiende presentaties over de historie en actualiteiten van de geologie in de Alpen.

- ZONDAG 13 OKTOBER - ZATERDAG 19 OKTOBER Herfstvakantie EN
-
ZONDAG 20 OKTOBER - ZATERDAG 26 OKTOBER Herfstvakantie
Een geweldige periode om af te reizen naar de Alpen: roodkoperen bladerendek, gouden grasvelden, een blauwe hemel en dat alles met een heerlijke aangename temperatuur. Ontdek hoe verrassend mild de herfst in de bergen kan zijn. We organiseren wandeingen naar de mooiste plekjes, die u met onze kaartjes op eigen gelegenheid kunt verkennen. Speciale aanbiedingsprijs voor deze weken: als u met onze bus komt, kost deze week vakantie u slechts CHF 650 (ca. 595 EURO) per persoon inklusief de busreis, ongeacht of u een kamer in het grote of kleine huis boekt.

Terug

02-11-201821 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen