Zomer/najaar programma 2022

Najaar

Herfstvakantie

LAST MINUTE aanbieding herfstvakantie: boek nu 6 nachten en betaal er 4!

Wandelweek met Cas Castenmiller  15 - 22 okt
Deze week van de herfstvakantie neemt Cas de kinderen van 6-16 jaar oud mee voor speurtochten, spelletjes en nog veel meer! Als het weer het toelaat dan maken we natuurlijk ook een mooi kampvuur om verhalen bij te vertellen!

Tekenen en/of linoleumsnijden met Henriette Boerendans 23 - 30 okt
Henriette Boerendans is kinderboekenillustrator. Ze werkt daarin zowel met papier als met linoleum.
Deze week verzorgt Henriette in de avond een workshop linoleumsneden. Samen met Henriette gaat u aan de slag met gutsen, lino, inktrollertjes, inkt en papier. We schrijven een haiku die we naast de
afgedrukte prent stempelen. Voorde hele  jonge kinderen zijn er tekenen stempelopdrachten.
Meer over haar boeken op www.boerendans.com.

Reserveren Prijzen

Zomer

Ook dit jaar hebben we weer een mooi zomerprogramma met voor ieder wat wils! Lees vooral verder over de  "wandelen & thaise yogamassage met Lydia, Eline en Estelle" weken, de kinderactiviteiten met de welbekende Renéweken en nog veel meer.

Enthousiaste begeleiders zorgen voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten, kampvuuravonden, barbecues en picknicks. Wie van een wedstrijdje houdt leeft zich uit aan de tafeltennistafel.


Wandelen & thaise yogamassage met Lydia, Eline en Estelle  26 juni - 2 juli en 3 - 9 juli
In deze weken organiseren Lydia Klugkist en Eline Keus met de wandelpool prachtige wandelingen, waar u als gast ook aan deel kunt nemen. In de avond kunt u in de workshops van Estelle leren hoe u bij elkaar met de thaise yogamassage de spieren weer kunt strekken. Thaise yogamassage is een massagevorm die lijkt op yoga,  het wordt ook wel gekscherend "yoga voor luie mensen genoemd".


Wandelweek  10 - 16 juli 
In deze weken kunt u tijdens de wandelingen die we voor u organiseren optimaal genieten van de prachtige omgeving, zwemmen in verkoelende zwemmeertjes en meer.


Tekenen met Mies 17 - 23 juli

Ga je mee deze week op avontuur met Mies? Mies gaat voorlezen, verhalen vertellen, tekenen en tekenworkshops geven voor kinderen van 4-7 jaar, maar ben je wat ouder of zelfs volwassen, dan ben je ook van harte welkom om mee te doen!
In haar dagelijkse leven illustreert en maakt Mies al meer dan 30 jaar prentenboeken voor kinderen. Haar boeken zijn geliefd en al in meer dan 16 talen vertaald. Wil je meer weten, kijk dan even op www.miesvanhout.nl.


Renéweken met berghuttentocht 24 - 30 juli en 31 juli - 6 aug

In deze periode hebben we weer de sportieve, avontuurlijke en vooral supergezellige Renéweken. Overdag begeleidt René de wandelingen. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid van een Berghuttentocht van 2 dagen. In de avonden organiseren René en zijn 2 enthousiaste assistenten (Sara en Timo in week 1, Thies en Otto in week 2) activiteiten voor de kinderen. Wil je meedoen met de berghuttentocht, stuur dan een mailtje vooraf naar info@clarezia.ch!


Kinderweken met Ymke en Bente  7 - 13 aug en 14 - 20 aug

Op avontuur met speurtochten, puzzels, leuke spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, Ymke en Bente organiseren het allemaal in deze weken!


Wandelweek 21 - 27 aug
In deze weken kunt u tijdens de wandelingen die we voor u organiseren optimaal genieten van de prachtige omgeving, zwemmen in verkoelende zwemmeertjes en meer.


Wandelweken  28 aug - 3 sept en 14 - 24 sept
In deze weken kunt u tijdens de wandelingen die we voor u organiseren optimaal genieten van de prachtige omgeving, zwemmen in verkoelende zwemmeertjes en meer.


Senda Sursilvana met Naomi Tieman en Bette Westera 4-13 september
Samen met Naomi Tieman en Bette Westera kunt u in deze periode genieten van de Zwitserse nazomer. We wandelen stukken van de Senda Sursilvana, het lange-afstandspad dat vanaf de Oberalp naar de historische stad Chur loopt. Naomi en Bette kennen het pad en wandelen met u mee. Ze kennen ook veel verhalen en verhalen en legenden uit de streek, die ze onderweg of ’s avonds na het eten graag met u delen.
www.naomitieman.nl
www.bettewestera.nl

Comfortweken met Jolanda / Geologie met Hans  25 sept - 4 okt 
Hoe zag Zwitserland er uit voor de ijstijd?
Hans de Jong, geoloog, kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje en kan u alles vertellen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze weken door heen wandelt!

Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen is Jolanda er deze weken voor de rustige en makkelijk begaanbare wandelingen en andere (culturele) activiteiten.


Speksteen met Hanneke en Sietse / Comfortweken met Jolanda  5 - 14 okt

Deze week begint met een bezoek aan de spelsteengroeve bij de Oberalppas. Wat is er mooier dan in zo'n steengroeve je eigen steen te zoeken en er in deze week iets moois van te maken? Speksteen is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. De kunstenaars Hanneke en Sietse gaan 's avonds met u aan de slag om van de steen uw eigen beeldje te maken. Met raspen, gutsjes en schuuerpapier komt het mooie karakter van de steen tot leven.
www.hannekedemunck.nl  en  www.sietse-h-bakker.nl    


Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen is Jolanda er deze weken voor de rustige en makkelijk begaanbare wandelingen en andere (culturele) activiteiten.

Terug

14-04-202221 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen