Zomerprogramma 2023

Voorjaar / zomer 2023

Ook dit jaar hebben we weer een mooi zomerprogramma met voor ieder wat wils! Lees vooral verder over de geologieweken met Hans de Jong, meditatieweken, comfortweken met glaskunst van Paul en Vera, de kinderactiviteiten in de zomer en meer. 

Binnen het concept van betaalbare wandelvakanties werken we met een klein personeelsteam. De boekingsdata voor eigen vervoer lopen daarom parallel met het vervoer van gasten van en naar Nederland (zie data van busreizen en van de programma's hieronder).


Wandelweek met Lydia Klugkist (wandelpool) en Eline Keus, intuitief tekenen met Willy 04 - 13 juni 2023
In deze week organiseren Lydia Klugkist (wandelpool) en Eline Keus prachtige wandelingen, waar alle gasten aan deel kunnen nemen. In de avond kan je met Willy kijken hoe u intuitief uw kunst op papier kan zetten. U gaat werken met kleurpotloden, waskrijt en nog meer!


Ontspannen de berg op! Met yoga, massage en meditatie, 14 - 23 juni  2023 (vol)

In deze periode gaat u helemaal onthaast de berg op, waardoor u nóg meer kunt genieten van de frisse lucht en de prachtige natuur. Niets moet, alles mag deze week: ontspannen wandelen, lekker lang lezen, eindeloos genieten van het uitzicht. In de ochtend of avond bieden we een afwisselend programma aan van yoga, meditatie en massage, met onder andere Rob van der Niet en Monique Hopmans. Allemaal ingrediënten voor een heerlijk ontspannen vakantie! Deze weken zijn ook zeer geschikt voor gasten die het wat rustiger aan wilen doen.
Rob van der Niet heeft in Nederland een bloeiende praktijk voor healing, massage en meditatie. Hij begeleidt deze week met veel liefde de meditaties (www.stukkenbeter.nl)
Monique Hopmans heeft in Nederland een succesvolle praktijk in massage en coaching, met een specialisatie van massage in de zorg. (www.youturn-wellnesscoaching.nl)


Combiweek comfort en actief, Geologie met Hans de Jong, 24 juni - 1 juli 2023
Hans de Jong is gepassioneerd geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Al vele jaren komt hij bij ons en vertelt hij boeiende verhalen over de omgeving. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.

Deze week is geschikt voor zowel mensen die het wat rustiger aan moeten doen met wandelen als voor de actieve wandelaar. Hans de Jong loopt mee met de rustige wandelingen. De actieve wandelaar kan de wandeling uitbreiden.


Combiweek comfort en actief, Geologie met Hans de Jong, 2 - 8 juli 2023
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.

Deze week is geschikt voor zowel mensen die het wat rustiger aan moeten doen met wandelen als voor de actieve wandelaar. Hans de Jong loopt mee met de rustige wandelingen. De actieve wandelaar kan de wandeling uitbreiden.


Mindfullness op een bergtop, met Erik Keuning, 9 - 15 juli 2023
Mediteren kun je leren, wordt vaak gezegd. Het is niet alleen echt zo, het is ook nog eens veel minder moeilijk dan u denkt! Deze week kunt u prachtige wandelingen maken en in de avonduren meedoen met een meditatie-workshop van Erik Keuning.Wie dat wil kan bovendien meegaan met een paar wandelingen, waar we de natuur in gaan om te mediteren, genietend van de geluiden om u heen: het kabbelende bergbeekje, de vogels die fluiten, de krekels die zingen. Goed om te weten: meditatie-ervaring is niet nodig!
Erik Keuning is al jaren trouwe gast bij Clarezia. Hij begeleidt u in de meditaties, waarin hij verschillende manieren van mediteren langs laat komen. Waaronder klankschalen-meditatie!

Zomervakantie

In deze periode hebben we weer de sportieve, avontuurlijke en vooral supergezellige weken met activiteiten voor kinderen en jongeren. Overdag maken we wandelingen, waar iedereen - jong en oud .- aan zijn trekken komt. Tijdens de lange zomeravond9-15 juli 202en hebben we dan nog alle tijd voor speuertochten, spelletjes, tafeltennistoernooien, kampvuurtjes met marshmallows en nog veel meer!

Zomervakantieweek met Ymke & Lise voor jong en oud!, 16 - 22 juli 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer! Ymke & Lise organiseren het ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de avonden!


Zomervakantieweek met Ymke & Lise voor jong, en Tango-dansen met Rob en Francien voor de ouders! 23 - 29 juli 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer! Ymke & Lise organiseren het ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de avonden!  En terwijl de jongeren op pad zijn, kunt u als ouders de wondere wereld van tango verkennen. Rob en Francien geven u de basisstappen van de tango mee. Komt u mee dansen op de berg?


Zomervakantieweek met André & Machteld, voor jong en oud! 30 juli - 5 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer! André en Machteld  organiseren het ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de avonden! 


Zomervakantieweek met tekenen met Mies van Hout, voor jong en oud! 6 - 12 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en mee. In de avonden neemt Mies je mee in de wondere wereld van tekenen en kleuren. Mies illustreert en maakt al meer dan 30 jaar kinderboeken! Leuk detail: Mies en Bette (Westera) hebben elkaar hier in het hotel ontmoet, waar ze het idee kregen om samen een kinderboek te maken! www.miesvanhout.nl


Zomervakantieweken met Tessa en Jarno, voor jong en oud! 13 - 19 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, met Tessa en Jarno die al vol enthousiasme de spelletjes aan het voorbereiden zijn!  


Zomervakantieweken met Cas en Pam, voor jong en oud! 20 - 26 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, met Cas (Castenmiller) en Pam, al bekend van vorige jaren, die vol enthousiasme bezig zijn om de spelletjes voor te bereiden.


Najaar

Wandelen en vilten met Nelly Revalk, 27 augustus - 2 september 2023
Ga je mee wandelen in het nazomerse berglandschap? We organiseren deze week mooie wandelingen, voor de sportieve wandelaar. In de avond kunt u prachtige kunstwerken maken van vilt onder begeleiding van expert Nelly Revalk:
'We werken met verschillende technieken, droogvilten met sprookjeswol en natvilten met merinowol. We nemen allerlei voorbeelden mee van de technieken en materiaal is aanwezig. We begeleiden je vol enthousiasme en voorgaande jaren is meingeen met een leuke herinnering naar huis gegaan. Maar voorop staat gezellig samen bezig zijn.'Comfortweek met Jolanda Poot en Guus Maree, zingen met Renilde Duif, 3 - 12 september 2023
Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen hebben we deze week eenvoudige, door Jolanda,  begeleide wandelingen langs makkelijk begaanbare paden. Daarnaast is er ruimte voor culturele uitstapjes, een picknick met mooi uitzicht of gewoon genieten van een kop koffie en een boek op ons terras. Voor de gasten die meekomen en wel wat meer kunnen wandelen neemt Guus Maree jullie graag mee de bergen in voor wat sportievere wandelingen. `s Avonds kunt u gaan zingen onder begeleiding van Renilde Duif.

Renilde: `Ik maakte vroeger thuis al veel muziek. Ik studeerde aan het conservatorium en werd later koordirigent en ging componeren voor koren, blokfluitensembles en meer. Ik ben meerdere keren in Clarezia geweest waar ik heerlijk muziek maakte met de gasten. Afhankelijk van jullie wensen zal ik met jullie één- of meerstemmig zingen in allerlei genres. '  Comfortweek met Margot Logman en Stoelyoga met Sandra Hippeli , 13 - 22 september 2023
Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen hebben we deze week eenvoudige begeleide wandelingen langs makkelijk begaanbare paden. Daarnaast is er ruimte voor culturele uitstapjes, een picknick met mooi uitzicht of gewoon genieten van een kop koffie en een boek op ons terras. In de avonden kunt u uw spieren op een milde en comfortabele manier strekken met de Stoelyoga van Sandra Hippeli. Stoelyoga is een laagdrempelige manier van yoga. Een les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel en is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid, conditie. Sandra: 'Mijn naam is Sandra, maar de meesten noemen mij Sunny. Mijn yogalessen draaien om het herstellen van de verbinding en een goede balans tussen lichaam, geest en ziel. Zodat we volledig in het moment aanwezig kunnen zijn en (weer) volop genieten van de prachtige momenten in het leven.www.sunnyoga.nlGeologie met Hans de Jong, 23 sept - 2 oktober 2023
Gaat u mee wandelen door de bergen met de prachtige roord-oranje  herfstkleuren, het mooie zachte licht en vaak nog aangename temperaturen?  
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.Herfstwandelweek met Lydia & Eline, en kunst in de mandala met Kitty, 3 - 13 oktober 2023
In deze week maken we samen met Lydia Klugkist van de Wandelpool en Eline Keus een prachtige herfstwandelprogramma. waar alle gasten aan deel kunnen nemen.
In de avond neemt Kitty van Pel jullie mee in de wereld van tekenen in de lijn van de Oostenrijkse kunstenaar Hunderwasser. Kenmerkend aan zijn werk zijn de stromingsbeelden! We laten ons inspireren door deze idealistische schilder, die een groot respect had voor de natuur en uitstraalde dat ieder mens recht had op autonomiteit.
' Hundertwasser had een bijzondere filosofie. Hij werkte vanuit 5 lagen om de mens heen waarin je je mag omhullen. De eerste en tweede laag zijn je huid met daaromheen je kleding. Hierna volgen je huis, sociale omgeving en tot slot de natuur. Met het streven dat de mens evenwichtig functioneert in zijn omgeving als al deze lagen goed in balans zijn.
In de lessen mag je heerlijk meestromen en jezelf opladen zonder moeilijke technieken. Dat kan echt iedereen! Soms werken we in mandalavorm. Wwe werken met potloden, ecoline en permanent markers.'
Kitty zorgt voor alle materialen, maar als je potloden en een passer hebt, neem die dan graag mee.Herfstvakantie met Bette Westera, 14 - 21 oktober 2023
In deze herfstvakantieweek maken we wandelingen die geschikt zijn voor bergliefhebbers van alle leeftijden.`s Avonds zijn Bette en Diederik er om verhalen te vertllen en liedjes te zingen. Meezingen mag, maar wie liever alleen luistert is ook van harte welkom!  


Herfstvakantie, 22 - 29 oktober 2023
Deze week organiseren we prachtige wandelingen voor jong en oud, met in de avond creatieve en sportieve activiteiten voor de kinderen en jongeren. En omdat je nooit te oud bent om gek te doen, ook voor volwassenen!

Reserveren Prijzen Busvervoer

Terug

14-04-202221 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen