Zomerprogramma 2023

Voorjaar / zomer 2023

Ook dit jaar hebben we weer een mooi zomerprogramma met voor ieder wat wils! Lees vooral verder over de geologieweken met Hans de Jong, meditatieweken, comfortweken met glaskunst van Paul en Vera, de kinderactiviteiten in de zomer en meer.

Meivakantie, 29 april - 6 mei 2023
De wandelingen van deze week zijn geschikt voor het hele gezin. Daarnaast is er genoeg ruimte voor andere activiteiten: speurtochten en spelletjes, samen zingen of een avondje weerwolven. Nog nooit meegedaan en benieuwd wat het is? Kom het ontdekken in de meivakantie!


Speksteen, maak uw eigen kunstwerk! Met Hanneke en Sietse, 7 - 14 mei 2023
Deze week begint met een bezoek aan de spelsteengroeve bij de Oberalppas. Wat is er mooier dan in zo'n steengroeve je eigen steen te zoeken en er in deze twee weken iets moois van te maken? Speksteen is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. Kunstenaars Hanneke en Sietse helpen u in de avonden om van uw steen een eigen kunstwerk te maken. Al  raspend, gutsjend en schurend ziet u langzaam maar zeker het bijzondere karakter van uw eigen steen aan het licht komen. 
www.hannekedemunck.nl  en  www.sietse-h-bakker.nl    


Wandelen door de bloemenpracht in de alpen, 15 - 23 mei 2023
Een week met mooie wandelingen door de alpenweiden die vol bloemen staan! Kom mee en geniet van het voorjaar in de bergen!


Comfortweek en glaskunst met Paul & Vera, 24 mei - 3 juni 2023
Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen zijn Paul & Vera zijn er deze week om u te begeleiden bij eenvoudige wandelingen langs makkelijk begaanbare paden. Daarnaast is er ruimte voor culturele uitstapjes, een picknick met een mooi uitzicht, of gewoon genieten van een kop koffie en een boek op ons terras. `s Avonds kunt u samen met Paul & Vera sieraden of decoraties maken van glas. Sommigen van u kennen Paul & Vera van de kerstweken waar ze samen met gasten kerstdecoraties van glas maakten.

In 1999 werd Paul gegrepen door de glas kunst. De intensiteit van wisselend licht op diverse soorten glas spraken hem zo aan dat hij zich daar verder in heeft verdiept. Inmiddels heeft hij een eigen werkplaats waar hij glas in lood ramen, Tiffany en nog veel meer maakt. Velen van jullie kennen Paul & Vera van de kerstweken waar ze samen met de gasten kerstdecoraties van glas maakten.

www.fessl.nl


Wandelweek met Lydia Klugkist (wandelpool) en  Eline Keus, 04 - 13 juni 2023
In deze week organiseren Lydia Klugkist (wandelpool) en Eline Keus prachtige wandelingen, waar alle gasten aan deel kunnen nemen. In de avond een leuk programma, welke we nog aan het organiseren zijn.


Ontspannen de berg op! Met yoga, massage en meditatie, 14 - 23 juni  2023

In deze periode gaat u helemaal onthaast de berg op, waardoor u nóg meer kunt genieten van de frisse lucht en de prachtige natuur. Niets moet, alles mag deze week: ontspannen wandelen, lekker lang lezen, eindeloos genieten van het uitzicht. In de ochtend of avond bieden we een afwisselend programma aan van yoga, meditatie en massage. Allemaal ingrediënten voor een heerlijk ontspannen vakantie! Deze weken zijn ook zeer geschikt voor gasten die het wat rustiger aan wilen doen.


Geologie met Hans de Jong, 24 juni - 1 juli 2023
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.


Geologie met Hans de Jong, 2 - 8 juli 2023
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.


Mindfullness op een bergtop, 9 - 15 juli 2023
Mediteren kun je leren, wordt vaak gezegd. Het is niet alleen echt zo, het is ook nog eens veel minder moeilijk dan u denkt! Deze week kunt u prachtige wandelingen maken en in de avonduren meedoen met een meditatie-workshopwordt er in de avonden een workshop meditatie aangeboden.Wie dat wil kan bovendien meegaan met een paar wandelingen, waar we de natuur in gaan om te mediteren genietend van de geluiden om u heen: het kabbelende bergbeekje, de vogels die fluiten, de krekels die zingen. Goed om te weten: meditatie-ervaring is niet nodig!

Zomervakantie

In deze periode hebben we weer de sportieve, avontuurlijke en vooral supergezellige weken met activiteiten voor kinderen en jongeren. Overdag maken we wandelingen, waar iedereen - jong en oud .- aan zijn trekken komt. Tijdens de lange zomeravonden hebben we dan nog alle tijd voor speuertochten, spelletjes, tafeltennistoernooien, kampvuurtjes met marshmallows en nog veel meer!

Zomervakantieweken met Ymke & co, 16 - 22 juli 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer! Ymke & co organiseren het ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de avonden!


Zomervakantieweken met Ymke & co, 23 - 29 juli 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer! Ymke & co organiseren het ook dit jaar weer met veel enthousiasme in de avonden! 


Zomervakantieweken met activiteiten voor jong en oud! 30 juli - 5 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, allemaal georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.


Zomervakantieweken met activiteiten voor jong en oud!, 6 - 12 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, allemaal georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers


Zomervakantieweken met Tessa en Jarno, 13 - 19 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, met Tessa en Jarno die al vol enthousiasme de spelletjes aan het voorbereiden zijn!  


Zomervakantieweken met activiteiten voor jong en oud! 20 - 26 augustus 2023
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer, allemaal georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.


Najaar

Wandelen en vilten met Nelly Revalk, 27 augustus - 2 september 2023
Ga je mee wandelen in het nazomerse berglandschap? We organiseren deze week mooie wandelingen, voor de sportieve wandelaar. In de avond kunt u prachtige kunstwerken maken van vilt onder begeleiding van expert Nelly Revalk.Comfortweek en zingen met Renilde Duif, 3 - 12 september 2023
Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen hebben we deze week eenvoudige begeleide wandelingen langs makkelijk begaanbare paden. Daarnaast is er ruimte voor culturele uitstapjes, een picknick met mooi uitzicht of gewoon genieten van een kop koffie en een boek op ons terras. `s Avonds kunt u gaan zingen onder begeleiding van Renilde Duif.

Renilde: `Ik maakte vroeger thuis al veel muziek. Ik studeerde aan het conservatorium en werd later koordirigent en ging componeren voor koren, blokfluitensembles en meer. Ik ben meerdere keren in Clarezia geweest waar ik heerlijk muziek maakte met de gasten. Afhankelijk van jullie wensen zal ik met jullie één- of meerstemmig zingen in allerlei genres. '  Comfortweek, 13 - 22 september 2023
Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan doen hebben we deze week eenvoudige begeleide wandelingen langs makkelijk begaanbare paden. Daarnaast is er ruimte voor culturele uitstapjes, een picknick met mooi uitzicht of gewoon genieten van een kop koffie en een boek op ons terras. `s Avonds hebben we een creatief programma.Geologie met Hans de Jong, 23 sept - 2 oktober 2023
Gaat u mee wandelen door de bergen met de prachtige roord-oranje  herfstkleuren, het mooie zachte licht en vaak nog aangename temperaturen?  
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met u mee en vertelt u onderweg alles wat u altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar u deze week doorheen wandelt.Herfstwandelweek met Lydia (Wandelpool), 3 - 13 oktober 2023
In deze week maken we samen met Lydia Klugkist van de Wandelpool een prachtige herfstwandelprogramma. waar alle gasten aan deel kunnen nemen. In de avond is er een leuk programma waar u aan kunt deelnemen. U hoort snel meer hierover!Herfstvakantie met Bette Westera, 14 - 21 oktober 2023
Samen met Bette op avontuur in de bergen! Wie wil dat nou niet? Bette kent de wandelingen in de omgeving en loopt met u mee. De wandelingen zijn geschikt voor jong en oud. In de avonden vertelt ze verhalen over omgeving, organiseert spelletjes en meer!Herfstvakantie, 22 - 29 oktober 2023
Deze week organiseren we prachtige wandelingen voor jong en oud, met in de avond creatieve en sportieve activiteiten voor de kinderen en jongeren. En omdat je nooit te oud bent om gek te doen, ook voor volwassenen!

Reserveren Prijzen Busvervoer

Terug

14-04-202221 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen