Waltensburg biedt in de winter een combinatie van een warme dorpssfeer en onverwacht veel sportieve mogelijkheden. Onze wintergast komt naar Waltensburg voor ‘t sportieve, maar ook voor het genieten van de zon, de rust, de ruimte en de eenvoud. Vlak achter ons hotel ligt het skigebied Brigels-Waltensburg, met prachtige en vooral rustige pistes om u sportief uit te leven.

Daarnaast organiseren we ook in de winter regelmatig wandelingen, waarbij we u naar de mooiste plekken in de omgeving brengen. In de winter door de bergen lopen over goed geprepareerde paden is heerlijk rustgevend en verrassend sportief. Ook gaan we geregeld sneeuwschoenwandelen met een ervaren gids als begeleider. Een fantastische ervaring!

Mocht u willen skieën en uw eigen ski's meenemen? Dan kan dat. Doe uw ski's en schoenen in een geschikte tas en label deze. Dan kunnen deze mee in de bus. Meldt het wel even bij reserveren, dan weten wij dat er extra bagage meekomt.

Klik op de onderstaande plaatjes voor meer informatie over het betreffende onderwerp.

Winterwandelen

Ook in de winter is er genoeg te wandelen. Vele kilometers geprepareerde wandelpaden liggen op u te wachten. Muts op, handschoenen aan, en lekker genieten van de buitenlucht.

Sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen zijn zogenaamde "tennisrackets" die je onder je gewone wandelschoenen kunt vastmaken. Het oppervlak van de sneeuwschoen verdeeld je gewicht en daardoor kun je over diepe sneeuw lopen.

Programma

20 december 2023 t/m 23 maart 2024

In de winter kunt u naast skiën ook prachtige wandelingen maken in Zwitserland. Steeds meer wandelpaden worden net als pistes geprepareerd en zijn met wandelschoenen te bewandelen. Wij maken u graag wegwijs in dit winterse landschap.

Ski en snowboard in Waltensburg

Het skigebied van Waltensburg wordt vaak omschreven als klein maar fijn. Geen lange rijen bij de poortjes, maar wel alle ruimte op de fantastisch geprepareerde pistes, veel gezelligheid en een goede keus aan soorten pistes. Er is ook een snowboard fun park, een wedstijdpiste met tijdmeting en twee lange sleebanen.

Wintersport omgeving Waltensburg

Een keer iets anders dan het skigebied Waltensburg, dat kan! Er is nog genoeg te doen in onze directe omgeving.

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken