Wandelen in de Surselva

Gaat u liever niet alleen op pad? Het wandelprogramma van Hotel Clarezia biedt voor elke wandelaar wat wils. Wij brengen u met onze wandelbusjes tegen een vergoeding naar de mooiste plekjes. Van daaruit zijn er tal van wandelmogelijkheden op verschillende niveaus. U krijgt van ons een goede beschrijving en desgewenst een kaartje mee. Op het eindpunt van de wandeling halen we u weer op. Deze service kost  Chf 15 tot Chf 35,-  p.p. per rit. De kosten zijn afhankelijk van de afstand die gereden wordt naar het vertrekpunt van de wandeling.

De moeilijkheidsgraad van de wandelingen varieert: zowel de geoefende als de beginnende wandelaar komt aan zijn trekken (T1 tot T3). Meestal wordt in groepsverband gelopen, wel zo gezellig.

Vaak bestaat de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een eenvoudige of een iets zwaardere route. Zo kunt u in uw eigen tempo genieten van de mooiste plekken van de Surselva. Bij voldoende belangstelling worden er ook begeleide huttentochten georganiseerd.

Kijk bij onze programma's voor het wandelaanbod per week/ periode. We passen het wandelprogramma aan passende bij het betreffende programma. Naast het door ons aangeboden wandelprogramma kunt u ook op eigen gelegenheid wandelen. Vanuit het hotel starten diverse routes, of kunt met het openbaar vervoer reizen naar een gebied van uw wensen. We adviseren u graag. Heeft u vragen over de wandelingen, mail ons gerust.

Tot de highlights behoren, naast de Rijnschlucht, het stuwmeer bij Panix: Lag de Pigniu met historisch monument op de stuwdam en 2 prachtige watervallen, het grootste burchtcomplex van de Surselva: Munt Sogn Gieri, de oudste benedictijner abdij van Zwitserland in Disentis en de Oberalppas, met een pittige wandeling naar de oorsprong van de Rijn.

Kijk hier voor een overzicht van de GPS-bestanden van de wandelingen die we aanbieden

We bieden weken aan waarin iemand met u meeloopt tijdens de wandelingen. Deze gasten doen dit op vrijwillige basis.  Wij koesteren hen. Dat doen onze gasten ook. Het geeft een gerust gevoel als er iemand meeloopt die onze routines kent en weet wat te doen als er ergens iets niet helemaal goed gaat, want dat gebeurt in de bergen nu eenmaal, soms.  Maar besef wel dat onze vrijwillige wandelbegeleiders geen berggidsen zijn. Zij doen het voor hun, ons en uw plezier, maar zijn niet verantwoordelijk, evenmin als Clarezia dat is. U wandelt altijd voor eigen risico, ook al bent u niet alleen.

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen