Zomerprogramma

Voorjaar / zomer / najaar 2024

Ook dit jaar bieden we weer een mooi voorjaars-, zomer- en najaarsprogramma met voor elk wat wils! Een paar keer per week organiseren we wandelingen langs mooie wandelroutes in de omgeving. We brengen je met onze wandelbusjes naar het beginpunt en halen je aan het eind van de route weer op. Daarnaast zijn er rond Clarezia tal van mogelijkheden om op eigen gelegenheid op pad te gaan. We bieden weken aan rond thema’s als geologie, meditatie, glaskunst en alpenflora. Er staan ook weer weken op het programma met extra comfort, voor wie geen hele dagen wil of kan wandelen. Kijk hieronder voor de verschillende mogelijkheden, periodes en aanvullende programma's.

Binnen het concept van betaalbare wandelvakanties werken we met een klein personeelsteam. De boekingsdata voor eigen vervoer lopen daarom parallel met het busvervoer van gasten van en naar Nederland.

Voorjaar 2024


Voorjaarswandelweek, 5-12 mei 2024

Wil je ook genieten van het mooie lentegroen in de alpen, dan is deze week iets voor jou. Een wandelweek voor jong en oud. Het avondprogramma voor deze week maken we zo snel mogelijk bekend.


Comfortweken

Voor de bergliefhebbers die het graag wat rustiger aan (moeten) doen een week met rustige en makkelijk begaanbare wandelingen. Een korte wandeling, een picknick met een mooi uitzicht, culturele uitstapjes, of lekker op het terras met een boek. Er is voor ieder wat wils. Ook in juni en september bieden we comfortweken aan, zie verderop in het programma.


Comfortweek met (stoel)yoga met Sandra, Naomi en Bette , 13 - 22 mei 2024
Deze week zijn Naomi en Bette er om je te begeleiden op de wandelingen en uitjes.
In de avonden kun je je spieren op een milde en comfortabele manier verwennen met de stoelyoga van Sandra Hippeli. Stoelyoga is een laagdrempelige manier van yoga, met milde yogahoudingen op een stoel. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, lenigheid en conditie.
'Mijn naam is Sandra, maar de meesten noemen mij Sunny. Mijn yogalessen draaien om het herstellen van de verbinding en een goede balans tussen lichaam, geest en ziel. Zodat we volledig in het moment aanwezig kunnen zijn en (weer) volop genieten van de prachtige momenten in het leven.www.sunnyoga.nl


Comfortweek met Jolanda en glaskunst met Paul, 23 mei - 1 juni 2024
Deze week is Jolanda er om je te begeleiden op de wandelingen en uitjes.
`s Avonds kan je samen met Paul & Vera sieraden of decoraties maken van glas. Sommigen kennen hen van de kerstweken waar ze samen met gasten kerstdecoraties van glas maakten.
In 1999 werd Paul gregrepen door de glas kunst. De intensiteit van wisselend licht op diverse soorten glas spraken hem zo aan dat hij zich daar verder in heeft verdiept. Inmiddels heeft hij een eigen werkplaats waar hij glas in lood ramen, Tiffany en nog veel meer maakt. Velen van jullie kennen Paul & Vera van de kerstweken waar ze samen met de gasten kerstdecoraties van glas maakten. www.fessl.nl

Voorjaarswandelweek met Margreeth en workshop 'Creatief schrijven' van Marion van Zanten, 2 - 9 juni 2024
Een week met mooie wandelingen door alpenweiden die vol bloemen staan. Margreeth loopt graag met je mee.  Geniet van het heerlijke voorjaar in de bergen! 
Met Marion gaat u op ontdekkingsreis middels schrijven. “Ik houd van spelen met taal, gedichten en rijmen." Zin geven aan hetgeen in mij leeft. Al vanaf dat ik kan lezen en schrijven. Graag wil ik dit plezier delen met anderen.”
Tijdens deze workshop maak je kennis met een inspirerende schrijfmethode. Via speelse en creatieve schrijfopdrachten ga je intuïtief aan de slag. Je hebt geen schrijfervaring nodig. Het gaat om het op gang brengen van jouw creativiteit en het letterlijk zin geven, aan wat er voor jou toe doet.
Het uitgangspunt is dat je niet gericht bent op het schrijven van mooie teksten. Het gaat om het proces: schrijven als ontdekkingsreis. Het basisprincipe daarbij is dat je je pen in beweging houdt. Niet pauzeren, niet teruglezen of corrigeren, maar blijven schrijven, vaart houden en kritiekloos opschrijven wat je denkt en voelt. Spelling, zinsbouw en grammatica zijn van ondergeschikt belang.


Bloemen- en kruidenweek in de alpen, met Margreeth, Elize en Sara, 10 - 18 juni 2024
Juni is de mooiste bloemen- en kruidenmaand in de Surselva. Margreeth loopt graag met je mee.  Elize vertelt je deze week alles over de bloemen die je op je wandelingen tegenkomt. Sara wijdt je in in de geheimenissen van de alpenkruiden, Ze gaat ook praktisch aan de slag en laat je graag zien hoe je bijvoorbeeld je eigen arnica-zalf kunt maken.

Comfortweek en geologie, met Joland en Hans, 19 - 27 juni 2024
Een week met eenvoudige wandelingen over goed begaanbare paden, begeleid door Jolanda. Maar ook wandelaars die wat langere wandelingen willen maken komen deze week aan hun trekken en zijn van harte welkom. Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met je mee en vertelt je onderweg alles wat je altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar je deze week doorheen wandelt.


Geologie met Hans de Jong, 28 juni - 5 juli 2024
Hans de Jong is geoloog en kent de geschiedenis van de Alpen op zijn duimpje. Hij loopt met je mee en vertelt je onderweg alles wat je altijd al had willen weten maar nooit hebt kunnen vragen over het ontstaan van het prachtige berglandschap waar je deze week doorheen wandelt.


Zomer 2024

Zomervakantieweken voor alle leeftijden

In deze periode bieden we weer zes sportieve, avontuurlijke en vooral supergezellige weken met activiteiten voor kinderen en jongeren. Overdag maken we wandelingen waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Van uitdagende tochten tot comfortabele wandelingen, alles is mogelijk. Tijdens de lange zomeravonden hebben we dan nog alle tijd voor speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien, kampvuurtjes met marshmallows en nog veel meer!


6 - 13 juli 2024
Samen op avontuur in de bergen! Een heerlijke zomervakantieweek voor alle leeftijden.


14 -20 juli 2024
Samen op avontuur in de bergen! Een heerlijke zomervakantieweek voor alle leeftijden.


Met Machteld & André, 21 - 27 juli 2024
Ook dit jaar verzorgen Machteld & Andér weer met veel enthousiasme drie weken lang het avondprogramma in Clarezia. Ze hebben net als voorgaande jaren spannende speurtochten, sportieve spellen en knusse kampvuuravonden voor je in petto.


Met Machteld &André, 28 juli - 3 augustus 2024
Zie boven


Met Machteld &André, 4 - 10 augustus 2024
Zie boven


Met sportieve hoge bergwandelingen, 11 - 17 augustus 2024
Twee weken sportief erop uit in de bergen, met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, bosspellen, tafeltennistoernooien en kampvuurtjes, allemaal georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.


Met Cas en Pam en hoge sportieve bergwandelingen, 18 - 24 augustus 2024
Op avontuur in de bergen met uitdagende wandelingen, picknicks, speurtochten, spelletjes, tafeltennistoernooien kampvuurtjes met marshmellows en meer. Cas en Pam organiseren het in de avonden ook dit jaar weer met veel enthousiasme!


Herfst 2024

De herfst in de Surselva is een en al pracht en praal. De bomen op de hellingen zijn rood, oranje en geel gekleurd en op de alpenweides geuren de kruiden je tegemoet. Een geweldig seizoen voor wie van fotograferen houdt!


Natuurbeleving en mindfulness met Margriet, 1 - 9 september 2024
Deze week wandelt Margriet met je mee om je de kunst van het ‘open waarnemen’ te laten ervaren: waarnemen met de inzet van al je zintuigen in plaats van waarnemen wat je dénkt waar te nemen. Het verschil daartussen ontdekken is al een ervaring op zich! Tijdens de wandelingen word je uitgenodigd om al je zintuigen te gebruiken en werkelijk te horen, zien, ruiken, voelen en proeven. We gaan ons verdiepen in het geheime leven van bossen en bergen. Eenvoudige bewustwordingsoefeningen op basis van yoga en mindfulness helpen ons daarbij. De adem speelt hierin een belangrijke rol en is essentieel voor efficiënt energiegebruik tijdens het wandelen, zeker in de bergen. Voor wie dat wil biedt Margriet ook yogaoefeningen aan.


Comfortweek Tekenen met Kitty, 10-19 september 2024
Overdag staan er eenvoudige wandelingen langs goed begaanbare paden op het programma, met onderweg een gezellige picknick, een mooi kerkje om te bekijken of koffie met taart op een terras. In de avond neemt Kitty jullie mee in de wereld van tekenen in de lijn van de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser, die groot respect had voor de natuur. De technieken zijn eenvoudig, iedereen kan meedoen. We werken met potloden, ecoline en permanent markers. Kitty zorgt voor alle materialen, maar als je potloden en een passer hebt, neem die dan mee. ‘Hundertwasser werkte vanuit vijf lagen die de mens omhullen: je huid, je kleding, je huis, je sociale omgeving en tenslotte de natuur. Als al deze lagen goed in balans zijn functioneert de mens evenwichtig.’


Comfortweek Stemexpressie & Bewust ademen met Margriet of schilderen met oliepastelkrijt met Baukje Exler, 20-27 september 2024

Een ideale week voor bergliefhebbers die graag samen met Jolanda eenvoudige wandelingen maken over goed begaanbare paden. Er is voor elk wat wils deze week: een gezellige picknick, een cultureel uitstapje of lekker met een boek op het terras. In de avonden kun je met Margriet de kracht van je stem ontdekken. pf schilderen met oliepastelkrijt met Baukje.
Voor belangstellenden biedt margriet ook yoga-oefeningen aan. ‘Een bewuste en toch natuurlijke adem gaat vooraf aan een natuurlijk stemgebruik. Spelenderwijs ontdekken we de kracht van onze adem. We gaan genieten van de natuurgeluiden om ons heen én van de persoonlijke klank van onze eigen stem. Bewust ademen is dé manier om efficiënt om te gaan met je energie, onontbeerlijk bij het wandelen in de bergen.’

Baukje neemt je in de avonden mee in de wereld van kleur en oliepastel. Laag over laag breng je het krijt aan en wrijf je het met een doekje en een druppeltje olie uit. Zo vloeien de kleuren mooi in elkaar over en ontstaat er een schilderachtig effect. Vanuit de kleuren en de aangebrachte beweging laten we langzamerhand een compositie ontstaan. Dit kan zowel figuratief als abstract zijn en geïnspireerd door de prachige natuur om ons heen.


Sportieve hoge wandelingen met Guus, verhalen en liedjes met Bette en Diederik, 28 september - 8 oktober 2024
Met een beetje geluk hebben we deze week nog heerlijk nazomerweer en kunnen sportievelingen samen met Guus een paar mooie hoge tochten maken. Voor wie het liever wat rustiger aan doet loopt Bette mee. ‘s Avonds zijn Bette en Diederik er om verhalen te vertellen en liedjes te zingen. Bette is kinderboekenschrijver. Ze schrijft ook liedjes, die Diederik op muziek zet. Meezingen mag, maar wie liever alleen luistert is ook van harte welkom.  Meer weten? Kijk op www.bettewestera.nl


Herfstwandelingen in de alpen met Walter en Margaret, 9 - 18 oktober 2024
Wandelen in de prachtige herfstkleuren van de Surselva. Dat kan in deze week. De paddestoelen schieten uit de grond, de bladeren kleuren prachtig rood, magisch herfstlicht schijnt met de zon over de alpen. Walter en Margaret kennen de omgeving goed en wandelen deze week met u mee. Bij interesse gaan ze graag dieper in op de flora en fauna van de Surselva.


Herfst in de Alpen, 19 - 27 oktober 2024
In het magische herfstlicht kleuren de hellingen van de Surselva dieprood, knalgeel en feloranje op in de zon. Langs de paden schieten overal paddenstoelen uit de grond.


Sprechen Sie Deutsch?, Margit, 27 oktober - 3 november 2024
Deze week organiseren we prachtige wandelingen voor jong en oud. In de avonden kun je je Duits ophalen. Aan de hand van liedteksten, gedichten, spreekwoorden, film- en romanfragmenten verrijk je je Duitse woordenschat en oefen je je spreekvaardigheid en je uitspraak. Margit Minnaert is native speaker, docent Duits en groot Clarezia-fan. Meer weten? Stuur Margit een mail: margitminnaert@hotmail.com

Reserveren Prijzen Busvervoer

Terug

14-04-202221 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen