Veel gestelde vragen

Hieronder vind u antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Mail ons dan via info(at)clarezia.ch

DIEET, ALLERGIE, VEGETARISCH OF JUIST NIET

Deel van ons concept bestaat eruit dat we iedere avond een lekkere maaltijd voor u koken. Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische en/of streekgebonden producten van de boeren uit het dorp voor het eten. Een avondmaaltijd bestaat uit een vegetarische soep of een salade(buffet), een warme hoofdmaaltijd en een toetje. Wij hebben ca 2 keer per week hoofdmaaltijd met vlees of gevogelte, de andere dagen is het eten vegetarisch. Wilt u echter helemaal vegetarisch eten, dan kan dat. U kunt dit bij uw reservering aangeven of bij aankomst.

lees meer

HONDEN

Honden zijn bij ons welkom. Wij hebben zelf een hondje, die niet in de kamers of eetzaal komt, maar wel vrij in en om het hotel loopt. We hebben een speciale hondenkamer in het grote huis, waar u samen met uw viervoeter kunt verblijven. Geef voor uw reservering aan dat u met een hond wilt komen, er is niet meer dan 1 hond tegelijk toegestaan. Wij vragen voor honden een bijdrage van CHF 8 per dag. Overige voorwaarden kunnen wij u op verzoek toesturen. Honden mogen niet mee met de bus vanuit Nederland.

THEMAWEKEN / WORKSHOPS / PROGRAMMA

In de basis hebben wij een wandelhotel. We organiseren (bijna) dagelijks in zowel de winter als de zomer wandelingen van verschillende niveaus waarbij we u wegbrengen en ophalen. Met uitzondering van de Comfortweken en de schoolvakanties in de winter; die staan helemaal in het teken van respectievelijk comfort en skien!

Als aan een bepaalde week een thema of programma gekoppeld is, betekent dit dat er die week in de avonduren een workshop of lezing wordt aangeboden met betrekking tot dat thema. Bv bij geologie, geeft er "s avonds een geoloog lezingen over de geologie van de Alpen. Alle lezingen en workshops zijn altijd vrijwillig, vrijblijvend en gratis. Hooguit vragen we een onkostenvergoeding als u bijvoorbeeld verf of hout gebruikt bij de creatieve workshops. Soms heeft het avondprogramma ook betrekking op de wandelingen, zoals bijvoorbeeld in de bloemenweken. Als u meer wilt weten, mail ons gerust.

WAT NEEM IK MEE?

In de zomer: goede wandelschoenen, wandelsokken, lange- of afrits wandelbroek, zwemkleding, petje of hoedje voor de zon, zonnebril, regenkleding, thermosfles, wandelrugzak, pantoffels of slippers voor in huis, wat Zwitserse Franken voor de eerste dagen. Badlakens voor bij het zwembad zijn bij ons te huur. Als u een huttentocht overweegd, kijk dan even hier

In de winter: winterwandelschoenen/laarzen (met zachte profielzolen, waterdicht), eventueel ijzertjes om onder je schoenen vast te maken, muts, handschoenen, sjaal, warm vest (laagjes), zonnebril, thermosfles, indien van toepassing: skikleding en -materiaal. Ski's, stokken, helm en schoenen zijn bij de skilift te huur.
Verder hebben we een boekenkast vol boeken, spelletjes, puzzels, voetballen, badmintonsets en kinderspeelgoed in huis. In de zomer ook schommels, glijbanen, trampoline en tafeltennistafel. Tafeltennisbadjes kun je meenemen of bij ons kopen.

INCHECKEN / UITCHECKEN

Vanaf 16.00u kunt u inchecken. Wij rekenen op uw aankomstdag om 18.00u met het eten op uw. Bent u vegetarisch, geef dit dan van tevoren even door. Op de vertrekdag vragen wij u uw kamer voor 10.00u te verlaten.

VERLOOPSTEKKER

Voor de dunne stekkers van bijvoorbeeld uw telefoon adaptor heeft u geen verloopstekker nodig. Voor de dikke, ronde stekkers van bijvoorbeeld uw laptop wel. Wij hebben enkele verloopstekkers te leen, dit is kostenloos.

NOODNUMMER BUS

Als u onverwacht vertraging hebt voor uw busreis, kunt u naar het hotel bellen, wij nemen indien noodzakelijk contact op met de buschauffeur. Ons nummer is 0041 81 941 1960

MEEHELPEN

Om onze prijzen laag te kunnen houden, vragen wij wat medewerking van onze gasten. Dit bestaat eruit dat u tijdens uw verblijf zelf uw kamer bijhoudt en bijvoorbeeld de tafel dekt voor het avondeten. Ook vragen wij wat hulp bij het afdrogen. Deze hulp is uiteraard geheel vrijwillig. Het leuke is dat hierdoor vaak snel een informele en vriendschappelijke sfeer ontstaat onder de gasten.

WERKEN / STAGE

Met name in de drukke schoolvakantie zijn hardwerkende handjes zeer welkom. Ben je ouder dan 18, een aanpakker, heb je liefst al wat horeca ervaring, lijkt het je leuk in een hotel te werken, hou je van de bergen en wil je graag wat bijverdienen in een prachtige omgeving? Stuur ons dan je sollicitatiebrief met CV, pasfoto en motivatie en wie weet ben jij onze volgende vakantie medewerker!
Ook voor stagaires hebben wij de ruimte. Niet meer dan 1 per keer, dus wil je bij ons stage lopen, meld je dan op tijd aan.

BANKGEGEVENS

Wij raden u aan in Zwitserse Franken (CHF) te betalen op onze Zwitserse Franken rekening (zie onderstaand).
Overboekingskosten zijn voor uw rekening.

Raiffeisenbank Surselva
IBAN: CH2580808006713570250
BIC/Bankcode RAIFCH22A73
t.n.v. Clarezia AG, Waltensburg
MwSt. nr.: CHE 108.550.061

PINNEN / GELD OPNEMEN

Bij ons gebruikte consumpties en excursies kunt u aan het eind van het verblijf met pin betalen of cash afrekenen in Zwitserse Franken. U kunt bij ons in het hotel geen geld opnemen, dit kan wel bij de bank (pinautomaat) in Brigels of Ilanz.

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen