Waltensburg

Het dorp Waltensburg - “Vuorz” in het Reto-Romaans dat in de Surselva gesproken wordt - ligt op een zonnig plateau hoog boven het Voorrijndal. Het is een klein, oud en authentiek boerendorp met zo’n 350 inwoners dat zijn bijzondere karakter goed heeft bewaard en niet toeristisch is geworden. Het 12e eeuwse kerkje van Waltensburg is wereldberoemd dankzij de prachtige fresco’s van de ‘Waltensburger Meester’ uit de 14e eeuw. In de kerk worden regelmatig concerten georganiseerd.

Het dorp en de omgeving zijn ideaal voor wandelliefhebbers. Er is een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde wandelroutes (1.200 km) naar mooie bestemmingen in de bergen rondom. Ook voor fietsers en mountainbikers zijn er overal fraaie routes uitgezet.

In de winter heeft Waltensburg met de buurdorpen Brigels en Andiast een leuk, sneeuwzeker en gevarieerd eigen skigebied met zo’n 50 km veelal rode pistes tot 2.400m, met verschillende afdalingen tot in Brigels en Waltensburg. De liften van de grotere ‘Alpenarena’ van Flims/Laax/Falera - met een uitgebreid ‘snowpark’ voor snowboarders - zijn in 20 minuten te bereiken. Ook voor winterwandelaars zijn er veel routes uitgezet. Daarnaast kunnen er tochten op sneeuwschoenen gemaakt worden en kan men langlaufen of sleeën (op speciaal aangelegde pistes).

Meer informatie over alle mogelijkheden en voorzieningen in de regio bij de uitstekende ‘VVV’ van de Surselva, Surselva Tourismus: www.surselva.info. Er is ook een praktische App die eenvoudig toegang biedt tot webcams, weerberichten, wandelkaarten, events, enz.: de ‘mia Surselva’ App, te downloaden via Google Play Store of Apple Store.

Voor gasten is de Surselva ‘Gästekarte’ beschikbaar. Ook kan bij voldoende capaciteit gebruik worden gemaakt van de shuttleservice van het hotel naar de skilift in de winter, of van de wandelbussen waarmee Clarezia excursies in de omgeving verzorgt.

21 Nederlandse beoordelingen over Hotel Familie-hotel Clarezia

8,5
21 beoordelingen
  • Waardering 8,5
  • Service 8,8
  • Prijs / kwaliteit 8,8
  • Eten 8
  • Kamers 8,3
  • Kindvriendelijk 8,7
  • Ligging t.o.v. pistes 8,5
  • Zwembad -
Klik hier om onze Zoover beoordelingen te bekijken

Zwitserse chaletstijl

Adembenemende omgeving

Vegetarische keuken

Verzorgde wandelingen

Gezellig bij elkaar zijn

Reto-Romaanse omgeving

Eigen parkeerterrein

Sneeuwgarantie in de winter

Gezellige activiteiten

Eigen pendelbus

Verse ontbijtbuffetten

Samen doen